0
X
X
Ваше замовлення
0
Разом:
0 грн
Оформити замовлення
Блог

Відмінності корейських ролів від японських

Корейські роли (кімбап) належать до найбільш популярних та відомих страв корейської кухні. Ними можна поласувати як у шикарному дорогому ресторані, замовити суші так і на звичайному лотку на вулиці. Корейські роли цінять за насиченість смаку, поживні властивості, великий вибір складників, які використовуються при їх виготовленні.

Корейські роли часто порівнюють із японськими суші. Традиція їх приготування виникла на початку минулого століття, коли Корея була окупована японцями. На перший погляд може здаватися, що ці страви майже однакові. Але між ними є суттєва різниця, адже у свій час корейці використали свій власний підхід до приготування японських ролів та суші.

Японські роли

Головні інгредієнти японської страви – це рис, риба (часто сира), спеціальний оцет, морепродукти. Японські роли готують із клейкого рису із додаванням рисового соусу Міцукан. Традиційним є використання сирої риби, хоча це може бути небезпечно. Використання сирої риби замість маринованої, яке значно прискорює процес приготування суші та ролів, стало традицією ще у 19 столітті. .

У споживанні японських суші використовують маринований імбир у перервах між подачею сетів та приправу васабі, яку намащують на рибу. Для того, щоб надати страві пікантного вишуканого смаку, суші занурюють у соєвий соус.

Корейські роли

На відміну від японського делікатесу, корейські роли можуть мати серед своїх інгредієнтів не лише рибу і морепродукти, але й овочі, м'ясо та омлет. Під час приготування кімбапу до рису не додають оцет, також не використовується сира риба.

Корейські роли важко навіть назвати рибною стравою, оскільки цей складник, хоч і може бути у складі продукту, але частіше поступається м’ясу чи овочам.

Для приготування корейських ролів беруть засушені листочки їстівних червоних водоростей норі. Для начинки використовують коричневий рис, квашені або сирі овочі, м'ясо, рибу, морепродукти.

Особливості приготування корейських ролів

Основний інгредієнт корейської страви це рис. Цим вона схожа із японськими ролами, але мають враховуватися відмінності у приготуванні рису.

Клейкий рис, з якого готують японські суші, у Кореї замінюють на коричневий. Його готують на пару, без додавання оцту та не перемішуючи. Після зняття з вогню його залишають на 10 хвилин під кришкою, потім додають сіль, кунжутну або перилову олію та начинку.

Для начинки можуть використовуватися такі складники:

  • яловичі реберця;
  • шинка або ковбаса;
  • яйця;
  • тунець або інша риба;
  • огірок, морква, авокадо, шпинат;
  • крабове м'ясо або кальмар;
  • такуан – японська закуска із редьки дайкон;
  • кімчі – овочева страва із капусти, селери, редьки та різноманітних приправ;
  • сир.

Корейські роли мають свої традиції приготування. Кухарі завжди намагаються вибирати інгредієнти чотирьох-п’яти кольорів, а саме зелений, червоний, білий, жовтий та чорний.

Як японські, так і корейські роли формують з допомогою бамбукової циновки. У цьому відмінностей між двома стравами немає. На килимок викладають норі, на які рівномірно розподіляють приготовлений та охолоджений рис. Зверху викладається підготовлена начинка.

Згорнуту ковбаску розрізають на шматочки ножем, який зволожують у воді. Це необхідно для того, щоб не розпадався рис. Японські та корейські роли споживають із соєвим соусом. Звісно, що їдять їх паличками, хоча згідно до етикету не виключено брати роли руками.

Корейські та японські роли зараз користуються популярністю у всьому світі як корисні, смачні та поживні страви.

Для зареєстрованих користувачів